Sitä ei ilmeisesti täällä rakkaassa kotimaassa ole viime aikoina näkynyt, mutta Bulgariassa se tuntui viihtyvän mainiosti! =) Päivällä poltti, paahtoi ja kuumotti ja illalla valaisi nätisti kukkuloiden rinteitä.

Auringonlaskun aikaan olo oli kuin persikan kivellä...

Bulgarialaisittain luumuja ei kai ostetakaan kuivattuna Siwasta vaan poimitaan tuoreena kadunvarresta?

Mutta tomaatit kypsyivät turvallisesti verkkoaitojen suojissa.

Aamupalalla Feta-juuston lisäksi parasta olivat hedelmät - kiivi, hunajameloni, omena, persikka, banaani, aprikoosi ja vesimeloni... Kaikki tuoreita ja aiiiiiiiiivan käsittämättömän hyvän makuisia! (Toisin kuin merkillinen kahvi, jonka seurana tarjottu maitokin oli kuumennettu.)

Tosi kummallinen kukka. Mitä muuta tuosta voi sanoa?

Veri veti piipahtamaan pienessä paikallisessa "Terrariumissa", jossa oli nähtävillä mitä eksoottisempia matelijoita (kuten varaani ja "käärmeenpääkilpikonna", jonka uhanalaisuudesta uskaltaisin lyödä vetoa). Agamien ja muiden hienojen ja hyvin hoidettujen matelijoiden sijasta silti parhaiten mieleen jäivät...

...marsut, jotka odottivat surkean pienissä häkeissä lattialla sitä hetkeä, jolloin viereisen terraarion valtavilla käärmeillä tulee nälkä. Ei ruokaa, ei edes VETTÄ, ja hellettä oli sentään yli 35... Pala nousi kurkkuun, kun poloiset nousivat kuikuttamaan pinnoja vasten. Missä on ihmisten empatia?

Ihana hylätty laiva Nessebarin satama-alueella. Paikallisen tyylin mukaan ilmeisesti kaikki käytöstä poistettu (mukaan lukien vanhat hotellit) jätetään niille sijoilleen odottelemaan seuraavaa maanjäristystä tai aggressiivisia nuorisojengejä, mutta tämä laiva oli silti aivan oikeassa maisemassa!

Niemen kärjessä lepäävän Nessebarin vanhan kaupungin kapeilla kaduilla meri näkyi aina jonkun kulman takaa.

Bulgarialainen kissa, jonka kaunis väritys pisti silmään. Tuskin kulkukissa!

Parina päivänä Mustamerellä oli huono olo. Silloin ei ollut lupaa mennä edes uimaan, vaan rannalla liehui punainen lippu merkkinä vaarallisesta aallokosta. Tässä meren kiukkua iltahämärässä.

Varpaat siellä sai kastella kuitenkin. Sisäsuomalaiselle merivesi on sen verran vieras elementti, että siinä jaksoi tarpoa kyllästymättä.

Hammondit saivat bulgarialaisen roskapöntön! =D Tämä löytyi 0,90 levalla (n.0,5 €:lla) pikku-marketin karkkihyllyltä; sisällä oli hedelmäpastilleja, joiden joukosta löytyi myös kuvan kaksi valkoista luuta - tuliaiset koirille kätevästi samassa paketissa! Roskis täytynee vielä tuunata sopivan myrkynvihreäksi ja lasikuituiseksi (ja kylkeen teksti "Lassila&Tikanoja")..?