Sateinen ukkosilma ja kolmena peräkkäisenä päivänä rullaluistellessa aina uudelleen auki hieraantunut nilkka pitivät minut paikallani ja johtivat siihen, että rakas eläintarhani sai poikkeuksellisen suuren osan huomiostani tänään... Näiden pienokaisten elämään ei vaikuta sateet ja paisteet; elämä on tasaisen turvallista päivästä toiseen, viikko viikon perään. Kylkiluuvesiliskojen rajatussa maailmassa oli tänään myrsky, kun kohdistin energiani altaiden siivoamiseen. Herra ei näyttänyt panevan pahakseen; tai kukapa tietää, mitä tuo ilme sitten kertookin? (Ainakin sen, että tuolla karsastuksella voi olla hankala hahmottaa ylipäätään mitään.)

Salamantereista säikyin Tokuno-miekkahäntä vedenvaihdon jälkeen paniikkihapella pinnassa. Pitää aika hankalan näköisesti takajalalla lehden reunasta kiinni, hih..! Ote on kuin simpanssilla, mutta yritäpä itse samaa...

Tämä kuva on eilisen auringonpaisteesta; uteliain gerbiileistä pääsi tutustumaan huonekasveihin aivan ruohonjuuritasolla... Pieni se on poloisen maailma, kun ei tuosta pyöreästä kukkaruukustakaan osannut pois tulla ilman auttavaa kättä.

Jippii, pelastuin sittenkin!

Jättiläistuhatjalkaiset olivat tuttuun tapaansa apaattisia, mutta testimielessä nostin yhden kaverin polvelleni (tiukalla kerällä tietysti) huilailemaan ja soittelin rauhassa kitaraa, niin kuinka ollakaan, pian alkoi tuntua jännää nipistelyä, kun kerä alkoi avautua ja nuo kymmenet ja taas kymmenet teräväkärkiset (keskeytetystä unesta kiukkuiset) jalat alkoivat etsiä polkujaan jalaltani.

Ja kun vauhtiin päästiin, sitten mentiin eikä suunniteltu; pian putki oli kiivennyt jo olkapäälle saakka. Varsinaista vyöhyketerapiaa tämä; tuntosarvet hipsivät edellä höyhenenkevyesti, ja perässä tulee piiiitkä rivi nopeita peräkkäisiä pistoja, välillä kutittaa ihan sietämättömästi, välillä nipistelee kuin iho olisi aivan puutunut, ja välillä tuntuu, kuin sitä tulitettaisiin nitojalla. Sen verran terävät nuo jalat ovatkin, että iholle jäi vähäksi aikaa tuhansia pienenpieniä punaisia pisteitä; vain yhdet jalanjäljet..! ;D