Tiesin kyllä heti.

Ihan sievä siitä tuli, vaikka rotan hampaat eivät olleet malttaneet jättää johtoja kaiuttimien muuntajaan kuin sentin pätkät. Ensimmäinen tyttöjen tuhoama johto; poikien kanssa ehdin jo rutinoitua tähän.

Tämä taas on Ronja Rotan mielipide kilisevään kissanlelu-lintuun. Sen sisällä oli muovimuna, jonka sisällä edelleen kulkunen, ja lelu oli äkkiä purettu aina kulkuseen saakka. Muovimunan tappaminen oli hillittömän hauskaa seurattavaa; se oli niin iso, ettei rotta saanut sitä kunnolla hampaisiinsa, vaan työnteli sitä selvästi närkästyneenä ympäri huonetta iloisen kilinän saattelemana. Kun se viimein hoksasi työntää munan nurkkaan, talttahampaiden jäljiltä ei jäänyt kuin kasa vihreitä muovisäleitä, muovimunan raato ja vankilastaan vapautettu kulkunen.

Selvästikin tämä huone on käynyt rotille ahtaaksi. Niille on järkättävä muuta mielekästä puuhaa, ettei niiden energia, into ja uteliaisuus kohdistu niihin paikkoihin, joiden tuhoja saan selitellä vuokranantajalle. Ja tietokoneen johdoille on keksittävä äkkiä joku suojaus, ennen kuin eristysteippirulla loppuu.