Pohjamaalin päälle tuli kaksi kerrosta Tikkurilan Empire-kalustemaalia - loistava maali, kiitti vinkistä Tiina! =) Pöydän maalauksesta jäi sopivasti jemmaan noita kumpaakin, enkä malttanut olla maalaamatta pintoja, vaikka sähköt on vielä vetämättä; sen jälkeen täytyy vielä vähän viimeistellä.
Vastaanotolle tuli laattalattia (se, jonka ruutuja ainakin hammaslääkärin vastaanotolla muistan laskeneeni kerran jos toisenkin)... Laatoitus on paperiprintti, jonka tilasin jo aiemmin tätä varten.

Oven tein balsasta ja sekoitin valkoiseen maaliin siniharmaata, kun ajattelin, että ihan valkoinen ovi hukkuisi seinään, mutta tämä ovi ei kyllä tähän käy yhtään ja siirtynee alakertaan. Oven rakentelun jälkeen tein raamit ja kynnyksen liimaamalla ne oven mittojen mukaan paperille; tässä ovi on vielä liimaamatta raamien sisään, joten yläreunasta paistaa vaaleankeltainen taustapaperi. (Sekä ovi että raamit ovat tässä siis irti, mallailin vain tuota väriä...) Alakerran katutasoon tuo ovi on varmaan ihan uskottava, kun siellä periaatteessa voikin olla "ulko-ovi", mutta vastaanotolle aukeaa ovi rappukäytävästä ja tuo ei näytä rappukäytäväovelta. (No, periaatteessahan yläkerran seinällä olisi vain ikkuna kadulle päin, mutta tämä talon arkkitehtuuri onkin monimutkaisempi! Ü) Ehkä oven pitäisi olla sileä (kuvioton), mutta minkä värinen? Vihertävä ehkä, leikkaussaliovi?  

Pienestä lokerikosta naputtelin taustan ja koristelistan irti - voisiko mitoitus enää tämän parempi olla?!?!  Alakerran puotipohdiskeluja helpottaa vähän se, että sinne haluan ehdottomasti jonkin soman tapetin - ihan K-kauppaa sinne ei siis ole tulossa. Hyllylle en varmaan taustalevyä liimaakaan; maalattuna ja tapettia vasten se on varmaan hauskemman näköinen ilman.