Terveisiä lumoavasta Pargasta!

Kreikassa paistoi aurinko. Korkealta, pitkään ja lujaa.

Uusi rakkauteni; oliivipuu! Onko kuvauksellisempaa puuta olemassakaan?

Kuinka ihmeessä runko kasvaa tällaiseksi? Tämänkin puun historia olisi mukava tietää, mutta muiden puiden tavoin tämäkin yksilö pysyi vaiti.

Oliivilehdot olivat suomalaiseen silmään merkillisiä metsiä; harvakasvuisia, matalia, varjoisia, mutta silti valoisia. Pienten känkkyräisten puiden luomassa vihreässä hämärässä silmä todella lepää.

Aluskasvillisuus saa kenet tahansa vihertymään kateudesta; murattia silmänkantamattomiin!!? Kreikkalaisten mielestä Plantagen on kai sulaa hulluutta.

Muratti kiipeili ylös puiden runkoja pitkin ja roikkui kiviaidoilla; muodosti vanhoille muureille mattoja runsaana ja rehevänä... Niin äärettömän kaunista!

Kauniita olivat muutkin luonnon aarteet.

Kaikki.

 

Ihmisen työt sopusoinnussa luonnon kanssa, nykyisin. Luonnolla kesti melkein 400 vuotta maalata muurit osaksi maisemaa.

Vastakohta kippuraiselle oliivipuulle... Tämä oli pystysuora ja niin korkea, että latvassa varmaan oli varoituslippu lentokoneille... ;)

Aurinko laski, horisontti himmenee...

Yksi ystävällisistä kreikkalaisista. Nämä upeat sammakot tosin pitivät huomattavasti kovempaa ääntä kuin yksikään oman lajimme paikallisedustajista. Desibeleinä ylitti kirkkaasti 80dB:n kuulosuojainrajan!

Pikkuruinen, sievä taskurapu, joka pakeni kameraa lajilleen tyypillisesti sivusuunnassa.

Hotellihuoneen oven päälläkin oli hotelli. 2 hengen huone...

...buffetaamiaisella. (Kuvittele, millaisia loikkia noilla takajaloilla saa!?)

Joonianmeren vesi oli kirkasta, puhdasta, viileää - ja suolaista! Suomalaisen kun on pakko työntää päänsä joka paikkaan.

Taakse jäi Kreikka, toivottavasti tulee vastaan vielä uudelleenkin! Se todella oli hurmaava, kuten kaikki oppaiden ja esittelyjen tekstit lupailivatkin:

"Kreikkalaiset ovat ystävällistä ja vieraanvaraista kansaa, ja Kreikka on lämminsydäminen maa matkailijalle. Nautit myös Välimeren ilmastosta, meren läsnäolosta ja hedelmällisen maan tuoreista, ihanista antimista. Kreikkalaiset ovat sosiaalisia ja avoimia ja esittelevät mielellään maataan. Kreikkalaista elämänmenoa kuvastaa tietynlainen kiireettömyys ja spontaanisuus; asiat etenevät usein omalla painollaan ilman tiukkoja aikatauluja."

Mieli alkoi leikitellä ajatuksella, miltä vastaava teksti voisi näyttää kotoisaan Suomeemme eksyneille turisteille muokattuna:

"Suomalaiset ovat epäystävällistä ja sulkeutunutta kansaa, ja Suomi on epäkiitollinen maa matkailijalle . Sää Suomessa on useimmiten kylmä, sateinen ja kolea. Perinteinen suomalainen ruoka on yksipuolista, rasvaista ja voimakkaasti suolattua. Suomalaiset välttävät sosiaalisia kontakteja eivätkä ole halukkaita neuvomaan turisteja. He välttävät katsekontakteja ja voivat loukkaantua, jos heitä puhutellaan kadulla.  Suomalaista elämänmenoa kuvastaa tietynlainen kiireellisyys ja suunnitelmallisuus; asiat etenevät tiukkojen aikataulujen mukaisesti."

;D

Noo, pieni itseironia sallittakoon. Onhan Suomi sentään paras.