Tajusin näin pyhäpäivän aamuna, että pikkupariskunnan vessassa on viimeinen paperirulla menossa, ja kääräisin 6-packin paperia toiletin nurkkaan.

Paperirullat ovat mehupillin palasen ympärille kiedottuja wc-paperisuikaleita, paketin kääre oikeasta sikspäkistä. =)

Näppäilin vaihteeksi kuvia toisista pikku muruistani eilisen siivouksen jälkeen; tässä kylkiluuvesiliskojen allas:

Altaan edessä zoomaillessani uros tähyili jatkuvasti pintaa kohti odotellen pinsettejä ja niiden puristuksessa odottelevaa iltapalaa. =) Hyvin ovat oppineet, kuka ruokaa tuo. Naaras oli niin meno päällä, ettei siitä ehtinyt kuvaa saadakaan.

Tuliliskojen koti:

Toinen söötti kerjäläinen...

Yksi loikoili pinnan yläpuolella juurakkosokkelossa... Näyttää aivan ihanalta; tulee ihan mieleen lapsuuden rakas vesimonttu, "sammakkorooppi", jossa isot sammakot nousivat tämän tästä äänettömästi pintaan hengittelemään, ja jos varovasti siirsi varjostavat ruohot pois tieltä, pystyi sammakkoa ihailemaan aivan silmästä silmään... Ja jos oli oikein kärsivällinen ja makasi hiljaa paikallaan, saattoi nähdä ja kuulla, kuinka sammakko aloitti varovasti kurnutuksen, joka kuulosti lähietäisyydeltä lähinnä härän mylvinnältä. Pyöreät, vetiset, liikkumattomat silmät, ja vaalea kurkkupussi, jonka jatkuva värinä sai tyynen veden pinnan liikkumaan jännästi. Ja neljä räpylää, joiden pienellä liikkeellä eläin oli taas hetkessä kadonnut pohjan pimeyteen. Siinä oli jotain niin henkeä salpaavaa, että vaikka olin pikku likka, ei tullut mieleenkään yrittää ottaa sammakoita kiinni ja puuttua heidän vesielämäänsä. Nuo kokemukset tuntuvat vieläkin niin kiehtovilta, että tekisi mieli mennä etsimään sopivaa lampea... =)

Katsokaa nyt tuota pientä jalkaakin, miten se lepää juurakolla... <3 <3

Ja, heh, olkkarissa on nyt tällainenkin koti, joka on vielä tyhjillään... ;) Kuvaan tytöt, kunhan viikolla saapuvat... Tämä terraario jäi tyhjäksi kun jättiläistuhatjalkaiset saivat uuden, ja eihän sitä nyt tyhjäksi voinut jättää..! ;)