Tylsä aloittaa taas johtohässäkkäkuvalla, joten nostin tähän alkuun kuvan puodin tilanteesta tämän harrastellen vietetyn vapaapäivän päätteeksi. Samalla esittäytyy myös alakerran puodin toistaiseksi anonyymi myyjätär - kuvan ilmeestä ja olemuksesta huolimatta aivan herttainen pimu, mutta pitkä remonttipäivä vaatii veronsa.

Aamulla jatkoin tutustumista juotoskolviin ja liitin eilen rakenneltuun virtapiiriin yhden vastuksen ja ledin lisää, jolloin alakertakin sai valot.

Tällä kertaa valo syttyikin ilman toisia ja kolmansia yrityksiä, vaikka juotosliitoksia tuli jopa eilistä enemmän; ledliittimien johtimet olivat niin lyhyitä, että alakertaan yltääkseen väliin piti liittää kaksi johdinpätkää lisää.

Koska kaapin kääntely käy sisustamisen myötä aina hankalammaksi, täytyi alakerran puodinkin pinnat laittaa kuntoon ennen vastaanoton remontin jatkamista. Aloitin lattiasta vetelemällä mattopuukolla viillot lankkulattian pohjaksi.
 

Puodista tulee loppujen lopuksi hyvien ehdotusten sulautumana jonkinlainen sisustus-sekatavarakirppari. Sellainen nostalgian ja maalaisromantiikan osto- ja myyntiliike, jossa myydään kaikenlaista uutta ja vanhaa saman tyylistä sisustus- ja lahjatavaraa - ulkoasun esikuvana sellaiset pienet suloiset sisustuspuodit, joissa on paljon tavaraa, paljon yksittäiskappaleita ja yksi myyjä; niitä on nykyisin varmasti joka kaupungissa, joten tiedätte kyllä.

Hain lattialle sellaista vanhaa kuluneen lankkulattian näköä sutimalla sen pariin kertaan kuivakalla sudilla läpikuultavan vaaleaksi. Käytin melko reilusti ohennettua akryylimaalia - liuotinpohjaisia en enää käytä kuin äärimmäisessä hätätilanteessa niiden vahvan hajun ja hitaan kuivumisen takia... Kuivahtamisen jälkeen lisäilin vielä sinne tänne vähän vaalean harmaata.

Nukkekotitapetteja ei tällä hetkellä löydy koko kaupungista, kun ainoa niitä mahdollisesti myyvä liike (Askartelupuoti Pia) on muuttopuuhissa. Sinooperista löysin kuitenkin tildailutavaran joukosta tarkoitukseen sopivaa tarpeeksi pienikuvioista askartelupaperia, joka oli vieläpä edullista toisin kuin varsinaiset nukkekotitapettiarkit. Mallailtuani sitä puodin seinille päädyin kuitenkin tekemään alle puolipaneelin, koska pelkkä tapetti näytti liian levottomalta. Olisin halunnut jonkin vähän vaaleamman tapetin, mutta tällä lääkitysvajeella olisi aivan mahdotonta jäädä odottelemaan, että joskus sellaista löytyisi!

Paneelin pätkin balsasta käyttämällä jäätelötikkua leveysmittana ja maalasin harmaaksi. Maalin sekoitin valkoisesta ja mustasta akryylimaalista, joten sävy jäi vähän erilaiseksi kuin oven, jonka maali on sekoitettu valkoisesta ja tumman siniharmaasta kalustemaalista.

Paneelin päälle lisäsin vielä koristelistan ja alas lattialistat. Koristelistat tein balsasta, mutta lattialista on kovapuista valmislistaa, jota oli jäänyt varastoon nukkekodin sisustelemisen jäljiltä. Puodin oveksi päätynyt harmaa ovi ratkaisi lopulta koko värimaailman; muuten tuskin olisin päätynyt harmaaseen. Olen kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen. Seinien eteen tulee kuitenkin paljon kaikkea vaaleaa, jolloin kokonaiskuva vaalenee ja esineet erottuvat hyvin tummempaa paneelia vasten.

Lokerikkohyllyn maalasin päinvastoin kuin lattian; ensin harmaaksi ja valkoisella sipaisut päälle. Tälle päätyseinälle en panelointia tai lattialistaa laittanut ollenkaan, jotta hyllyn saa kunnolla seinää vasten. Tykkään siitä hirmuisesti!

Taustan hakkaamisen jäljiltä pinta jäi melko rosoiseksi ja kolhiintuneeksi, mutta loppujen lopuksi se käykin tähän hyllyyn ja tämän puodin ilmeeseen paremmin kuin hyvin. =)

Tässä vielä pimeässä otettu kuva; ylä- ja alakerran valaistuserosta tuli juuri niin ihana kuin toivoinkin! <3