Rakennellessa syntyi visio ullakon seinätelineille nostetuista vanhoista suksista.

Veistelin sukset millin balsasta. Liottelin kärkiä vedessä, ja kun ne olivat vähän pehmenneet, taivuttelin niitä rullailemalla varovasti pyöreällä kynällä. Kuivumisen ajaksi kiinnitin ne klipsillä niin, etteivät kärjet päässeet suoristumaan.

Kuivuneet sukset maalasin punaisiksi ja pohjiin liimasin mustat kaistaleet mainoslehdestä. Lidlin mainos kävi tarkoitukseen hyvin; se on ohutta, kiiltävää paperia, ja mustaa taustaväriä löytyi tähän tarkoitukseen tarpeeksi.

Tässä ehkä syy, miksi nämä ihan hyväkuntoiset sukset ovat päätyneet ullakolle makaamaan. Omassa muistissani on, miten tympeä tuollaiset suksisiteet oli kiinnittää. Jousi oli tiukka, sormet meinasivat jäädä väliin, eikä kenkää saanut mahtumaan metallipidikkeiden väliin, jos niissä oli yhtään lunta pohjissa. Remmi painoi akillesjänteeseen ja side aukesi ainakin kaksi kertaa kilometrillä.

Hivenen yksinkertaistetut siteet rakentelin sellaisista pienistä pehmeistä klipseistä, joilla uusi sukkapari on toisissaan kiinni. Katkoin ne kahtia; toisesta puolesta tuli pidike kengälle, toisesta kirrauskoukku. Remmit muotoilin rautalangasta ja nilkan taakse tulevaksi muovivahvikkeeksi riitti paksu tummanpunainen maali.

Suksia varten ullakon katonrajaan on naulattu käsittelemättömästä raakalankusta veistellyt telineet.

Siellä on ja pysyy. Toivottavasti sukset ovat yhtä tyytyväisiä tilanteeseen kuin niiden omistaja.