Kun vietin joulukauden päättäjäisiä ja purin olohuoneen kirjahyllystä (täälläkin aikaisemmin esittelemääni) valaistua joulukylää, sain idean siitä pienten lamppujen sarjasta - teen niistä haaveilemani valot nukkikseen! Muuntajan perässä on kymmenen lamppua jonossa, ei siis lenkkinä, kuten pihavalosarjoissa taitaa yleensä olla. Eli pora hommiin ja raakasti reikiä tupaan!

Aloitin yläkerran viimeisestä huoneesta (WC)ja lopetin alakerran vastaavaan (keittiö), kun jokainen huone oli lamputettu. Yläkerta oli helppo, koska katto on vielä pelkkää karua vaneria, joten johdot saa hyvin piilotettua myöhemmin kattokattauksilla (mikä sana..).

Alakerran lamput piti porata takaseinän kautta katonrajaan, osa jääkin seinä- eikä kattolampuiksi. Kolme lamppua jäi ulkovaloiksikin; yksi parvekkeelle, kaksi takaseinälle. Tässä sarja on tökitty paikoilleen; yllättävän vähän jäi ylimääräisiä johtohässäköitä! Nuo saa vielä suht helposti kätkettyä listojen alle. Ja kuvassa näkyy pakollinen rauhoittava kahvikuppini hermotärinäpomppimishihkumiskohtaukseen, joka seurasi tajuttuani, että pitkän sovittelun ja asettelun jälkeen toden totta joka huone sai ihan oikeat VALOT! =)

Tässä alkutilanne (tai keskitilanne) sisällä. Lamppuja törröttää siellä ja täällä, mutta oh boys miten ihanan näkönen pimeässä!

Pari varjostintakin sain tärinästä huolimatta tehtyä. =) Vaikka lamput eivät kuumene juuri yhtään, turvallisuuden vuoksi en käytä varjostimissa paperia tms, vaan pysyttelen muovilinjalla. 

Varjostimet kuvasin ilman salamaa, että edes vähän välittyy tunnelmaa. Tässä vessan varjostin. Se on suihkepullon muovikorkki, johon porasin reiän, käsittelin ice-lasinkoristeluaineella vaaleanpunertavaksi ja liimasin reunaan vaaleanpunaisen nauhan.

Tässä makuuhuone. Varjostin on yksinkertainen; konvehtirasiatyyppisestä muovijutusta (taas loppuu sanat) leikattu kuppi ja pätkä pitsinauhaa. Katon reiän täytin massalla ja maalasin, jotta lampun "juuresta" tulee siisti ja napakka, eikä johtoja näy.

Tuskin maltan nukkua lamppuinnostuksessani, mutta fysiikka pakottaa! =D