Tilasin Minimaailmasta tarvikkeita suunnitteilla olevaan roomboksiin ja tietysti vähän muutakin tuiki tarpeellista.

Tämä posliiniseinälautanen löytää paikkansa keittiöstä, kunhan löydän sinitarrani.

Ylitin matalimman aidan tölkkien kohdalta; tilasin iltapuhteiksi umpialumiinisia pikkutölkkejä. Oikeastaan vain siksi, että niistä tulee etikettien kanssa niin...

...fascinating.  Lohta, ananasta, pinaattikeittoa, aprikoosia, tonnikalaa, omenahilloa ja herneitä.

Toinenkin pieni kirje saapui tänään; ledejä, piuhaa, etuvastuksia ja muuta pientä elektroniikkaroipetta. Juotoskolvi on vielä matkalla. Tarkoituksenani on näperrellä roomboksiin valaistus näillä värkeillä ja käyttää energialähteenä 9V paristoa (sitä "palovaroitinpatteria") - saan valot juuri sinne minne haluan, eikä ylimääräisiä lamppuja jää roikkumaan ikkunoiden taakse kuten käy jouluvalosarjan kanssa. Ja jos vetelen piuhat aivan ensimmäisenä, saan jäljet (ehkä) tapettien alle huomattavasti siistimmin kuin nukkekodissa (tuolle asutusalueelle vedettiin sähköt vasta, kun Hammondit olivat asuneet hyvän aikaa valmiissa talossa). Noilla ledeillä voi pelailla ilmeisesti melko paljonkin valaistuksen suhteen; voi valita ledin, jossa valaisukulma on esimerkiksi 20 tai 100 astetta, eri värisävyjä ja valkoisen valon värilämpötiloja ja tietysti diodin kokoja - olisipa houkuttelevaa lisätä hellan nupin viereen 3mm:n punainen led..!  Paperillahan kaikki näyttää tietysti hyvältä ja nähtäväksi jää, miten homma käytännössä amatööriltä onnistuu. Tällaisen suunnitelman metku laskeskeli max. kuudelle 20mA:n ledille (etuvastukset 56 ohmia).

 

Jos kuuden diodin systeemi pienen etuharjoittelun jälkeen tuntuu liian työläältä, samoilla etuvastuksilla voi onneksi tehdä pelkän kahdenkin ledin virtapiirin, jolloin ehkä epäonnistumisen riskikin vähän pienenee.