Puoti on viime päivinä valmistunut vauhdilla. Vastaanoton kalustuksesta puuttuvat lääkärin ja potilaan tuolit tuottavat sen verran päänvaivaa, että siirryin hetkeksi astiakauppiaan avuksi alakertaan. Puotiin valmistuneita kalusteita ja esineitä on niin paljon, etten laita kuvia valmistuksen välivaiheista, mutta tässä valmiita tuotoksia:

Aseteille ja ottimille tein tällaisen telineen puodin seinälle. Halusin nekin mahdollisimman hyvin näkyviin, joten liimasin etuseinämäksi piirtoheitinkalvoa. Tämän jätin lopulta maalaamatta ja käsittelemättä. Teline on aterinvalmistajan lähettämä esillepanoteline, joten siinä on tietysti myös valmistajan logo.

Teline päätyi kassapöydän takaiseen nurkkaan.

Kassapöydästä tuli lopulta valkoinen pitkän harmaa-valkoinen-harmaa-kädenväännön jälkeen. Koristelistan leikkasin varovasti balsasta, joka on siis koko pöydän valmistusmateriaali.

Seuraavaksi tein kassakoneen kartongista ja balsasta. Näppäimet ovat nukkekodin kalustesaranoista ylijääneitä 3mm:n neuloja - niiden käsittelyyn eivät enää sormet riittäneen, joten kastoin neulan päät liimaan ja painelin ne balsaan pinsettien avulla. 

Koska yläkerran vastaanotto on englannin kielinen, ei puodinkaan rahayksiköksi oikein käy vanhat markat. Tulostelin siis valuutaksi dollareita, mikä sijoitti rakennuksen jonnekin päin Yhdysvaltojen historiaa.

En yleensä jaksa olla kovin tarkka ja uskollinen aikakaudelle ja maalle, joten kulttuurihistoriaa tuntevat älkööt pahoittako mieltään mahdollisista ristiriidoista (kuten siitä, etteivät dollarit näyttäneet tuolta siihen aikaan, kun kassakoneet  olivat kuvan mallisia). Olin jo tulostelemassa Visa- ja MasterCard-tarroja kassakoneen kylkeen, mutta sen sentään tajusin jättää pois!

Seinäkalenterin tulostin ilman vuosilukua, mutta kuukaudeksi valitsin toukokuun. Nauttikoot edes joku ikuisesta keväästä, vaikka sitten pienessä mielikuvitusmaailmassa!

Kassapöydän päätyyn tuli lisää hyllytilaa astioille.

Vielä puuttuu tiskin takaa myyjä. Ajattelin kokeilla senkin tekemistä itse kunhan aika sen sallii, koska kaupalliset valmisnuket ovat vähän ilmeettömiä ja vaikeammin haluttuun asentoon saatavia.

Puodin toisen päädyn hyllykköön laittelin vähän sekalaisemmat tavarat, kuten metalliastiat. Kilotavarana myytävät kuiva-aineet kuuluvat poikkeuksena puodin valikoimaan vain siitä syystä, että halusin viimein jonkin paikan purkeille, jotka täyttelin ja nimesin jo yli kolme vuotta sitten. Varsinaiseen nukkekotiin "kotimausteiksi" ne olivat liian suuria, mutta myyntiastioiksi ne sopivat. Ehkä joskus korvaan viereisen hyllyn puukorin välineineen vaa'alla; siihen asti saavat myydä vaikka kiinteällä kuppihinnalla.

1,5mm:n balsalevystä viiltelin puuhaarukoita (ja puulastoja sekä leikkuulaudan; lisää kuvia Astiapuoti-sivulla).

Jatkoin hyllyjen rakentelua pitkälle seinälle. Kuppitelineen irrotin vielä seinästä ja vaihdoin sen piikit sittenkin kultaisiin, koska ne näyttivät paremmilta kuin valkoiseksi maalatut. Telineen sain täytettyä toissapäiväisen kaupungilla käynnin jälkeen. Rakensin telineen kahdelle tarjoilulautaselle ja kolme hyllyä, joiden syvyys pienenee ylöspäin mentäessä.

Tein vielä kaksi hyllyä panelointirajan alapuolelle, minkä jälkeen käytettävissä oleva seinätila alkoikin jo loppua.

Alakerta on siis pientä viimeistelyä vaille valmis. Ihailemani Beatrix Potterin mukaan puoti sai nimen Beatrix's Dish Shop ja toisin päin kuin normaalisti, puodin pitäjä saa nimen puotinsa mukaan.