Sanna, pyydätkö Mikaa tsekkaamaan tämän jos ehtii!? Tai jos jollain muulla on elektroniikkapäätä, tiedot otetaan iloisesti vastaan..!

Tilasin ledien mukana led-liittimiä, joissa on valmiiksi 15cm:n johtimet, jolloin säästyn muutamalta juotosliitännältä. Myyjän (Nadenex Oy) sivulla tuotteesta sanotaan: "Lediin kannattaa ensin pujottaa led-rungon muoviholkki, ettei pääse unohtumaan." Muoviholkki on tuo keskimmäinen ontto putkilo, joka on toisesta päästä avoin ja toisessa päässä on kaksi pientä reikää ledin metallitapeille. Mikä tuon muoviholkin merkitys oikein on? Ledin saisi mukavammin lähelle kattoa ilman holkkia, mutta kuinkahan välttämätön se on lisätä tuohon väliin (ja onkohan sillä väliä, kummin päin se laitetaan...)?

Toinen, mitä mietin, on etuvastuksen liittäminen - onko sillä väliä, kummin päin sen laittaa, vai onko sillä sama resistanssi kumpaankin suuntaan..?

Ja kolmas pulma juotteesta/juoksutteesta - tilaamani kolvailusatsin mukana tulee juotteena "tinaputkilo", joka käsittääkseni ei sisällä mitään juoksuteainetta kuten tinanauhat. Onko juoksutteen käyttäminen välttämätöntä, eli meneekö liitännät auttamattomasti mönkään ilman sitä? Tinanauhan kanssa juottaminen olisi kyllä varmasti helpompaa, mutta kun tuo tina kerran tulee tuossa mukana... Ymmärsin, että sen juoksutteen tarkoituksena on kevyesti syövyttää hapettuneet kerrokset liitettäviltä pinnoilta, mutta jos pätkin ja kuorin johtimet juuri ennen juottamista, onko teoriassa mahdollista onnistua?